top of page

Fôrvertsavtale

Alle individer har krav på et verdifullt og godt liv. Derfor er det viktig for oss å ikke ha flere hunder hjemme hos oss enn vi har mulighet og plass til. For at vi skal kunne utvikle vårt avlsarbeid, er vi avhengige av gode samarbeidspartnere. Dette fører til at vi kan ha bredde i avlsmaterialet vårt, samt at det gir oss mulighet til å beholde valper fra eget oppdrett.

 

Vi ser stadig etter fôrverter eller deleiere til noen av valpene våre. Som fôrvert blir du sikret den valpen som ser mest lovende ut. Det å være fôrvert innebærer at du har hunden til daglig og behandler den som din egen, men at vi som oppdrettere står som eier av hunden inntil den har fått antall kull som vi har avtalt i kontrakten. Når avtalen er oppfylt blir hunden overført til fôrvert. I praksis innebærer dette at du som fôrvert betaler daglige utgifter som fôr, utstyr, forsikring og veterinær. Oppdretter betaler alt som har med avl å gjøre, samt når hunden skal være med på utstilling. Avtalen vil bli presisert i en fôrvertsavtale. Vi tar utgangspunkt i kontrakten fra Norsk Kennel Klub, men har også noen egne punkter vedlagt.

 

Både tisper og hannhunder trenger fôrverter, så her blir vi enig med fôrvert om hvilket kjønn som passer dere best. En standard fôrvertskontrakt hos oss gir oss rett til inntil to kull på tispe og fem kull på hannhund, men det kan forekomme endringer og det er ikke alltid vi benytter oss av alle kullene.

 

Det er ikke for en hver pris at tispene skal ha det avtalte antallet kull, det er viktig at tispa trives med å ha valper. Dersom det viser seg å ikke være bra for tispa eller hun ikke trives i morsrollen, så tas hun ut av avl, selv om det er «flere kull igjen» i henhold til kontrakten. For oss er alltid den enkelte hundens ve og vel det viktigste.

 

Fôrverter bør ikke bo for langt unna oss, men et godt hjem er det viktigste.

A-kull - nyfødt (1).jpg
bottom of page