top of page

FAQ

Har dere ledige valper, eller planlegger dere kull?

 

Et slikt spørsmål uten annen informasjon blir besvart med et enkelt «Ja/Nei» svar. Svaret på dette spørsmålet finner du i menyen under «planlagte kull». Der vil det stå om vi planlegger kull og eventuelt når kullet er planlagt. Dersom du sender en utfyllende mail om deg selv er sannsynligheten for at du får kjøpe valp, dersom det er noe ledig, mye større. Benytt gjerne skjemaet du finner under «kontakt» for å sende forespørsel om valp.

 

Hvordan setter vi oss på venteliste?

 

Vi har ikke venteliste, men vi går gjennom alle henvendelser og tar disse i betraktning når vi skal finne nye hjem til valpene våre. Det er definitivt de forespørslene hvor det er skrevet godt og grundig om deg/dere, samt hvordan dere ser for dere de neste årene med hund i hus som blir prioritert.

 

Hva er prisen?

 

Dette er vel det spørsmålet vi får oftest, og som regel uten annen informasjon. Vi følger med på Norsk Lapphundklubb og andre oppdrettere av Finsk Lapphund i Norge og har vanlig valpepris.

 

Kan jeg/vi velge valp selv?

 

Nei, valpekjøperne våre får ikke velge valp selv. Jeg som oppdretter plasserer den valpen til det hjemmet jeg mener passer best til den med tanke på gemytt og hva hunden skal brukes til. Som regel vil vi beholde en valp fra hvert kull i kennelen og vi velger alltid først. Alle valpekjøpere får komme med ønsker, men vi kan ikke garantere at alle ønsker blir oppfylt.

 

Kan jeg/vi velge farge?

 

Nei. Farge er siste prioritet når det kommer til valg av hund. Det er mye viktigere at personlighet og mentalitet til valpen passer for eier.

 

Når blir det bestemt hvilken valp som blir min/vår?

 

Når valpene er omentrent syv uker blir det bestemt hvilken valp som skal til hvilket hjem.

 

Hva ser dere etter i en valpekjøper?

 

Vi ser etter valpekjøpere som ønsker å gi valpen et godt og varig hjem. Det å kjøpe valp fra oss skal være gjennomtenkt og planlagt. Vi ønsker kun det beste for valpene våre, og vi ønsker å følge valpen i deres nye hjem med tett og god oppfølging.

Det er ønskelig at valpekjøpere har satt seg godt inn i rasen. Den Finske Lapphunden skal være ivrig, modig, lærevillig, vennlig og trofast. Et godt eksemplar av rasen er naturlig lydig, arbeidsvillig, hardfør, utholdende og har et rolig temperament. Den skal være lojal, uredd og ha nær familietilhørighet. Det medfødte gjeterinstinktet, samarbeidsviljen og eksteriøret gjør den anvendelig i reindriften der samling og driving av reinsdyr kan pågå i flere døgn i strekk under polare forhold. Det er vanlig at hundene bjeffer under gjeting, men den må også kunne være stille når det trengs. En typisk Finsk Lapphund skal dermed ikke være generelt bjeffete. Hundens vaktsomhet og bjeffing gjør den godt egnet som vakthund, men den skal ikke framstå som aggressiv. Nervøse, aggressive eller bjeffete hunder er utypiske. 

 

Det er et pluss om valpekjøpere ønsker å delta på utstillinger eller andre hundesporter sammen med hunden sin, men dette er ikke et must.

bottom of page