top of page

Kjøpe valp fra oss

Det å kjøpe valp fra oss skal være gjennomtenkt og planlagt. Vi ser etter deg som ønsker en trofast bestevenn, turvenn og ikke minst familiemedlem. For oss er det viktigst at hunden blir godt ivaretatt i sitt nye hjem, og dette er grunnen til at vi stiller noen krav til valpekjøperne våre. Dersom du ønsker å drive på med utstilling eller andre hundesporter er dette bare et pluss, men ikke noe vi har krav om.

 

Når kull blir født hos oss og vi har bestemt oss for aktuelle valpekjøpere vil vi ta kontakt. Det er viktig at oppdretter og valpekjøper blir litt kjent, slik at valpen kommer til den familien som passer den best. Dette blir bestemt når valpene er rundt 7 uker.

 

Forventning til deg som valpekjøper

 

Våre valpekjøpere må ha satt seg inn i hva det innebærer å anskaffe seg valp og å ha hund, da spesielt rasen Finsk Lapphund. Du/dere må kunne tilby et trygt og stabilt hjem med masse kjærlighet. Det er viktig at dere har både tid og økonomi til hunden, så den får alt den trenger.

 

Kontakt i årene som kommer ønskes. Vi ønsker oppdateringer om hvordan det går og hvordan hunden utvikler seg. Vi har en lukket Facebook-gruppe for alle som har valp fra kennelen vår, samt en gruppe på messenger for hver enkelt kull. Her kan en stille spørsmål, gi råd og dele bilder.

 

Vi har som krav at valper fra oss skal HD-røntges innen den er 18 måneder. Når dette er gjort blir 1000 kr av kjøpesummen tilbakebetalt. Det er også anbefalt å øyelyse hunden ved 1, 4 og 7 års alder. Hensikten med dette er at dere skal vite hvordan helsestatusen på hunden deres er, samt at det er viktig materiale for oss i vårt avlsarbeid.

Dersom du/dere ønsker å bruke hunden til agility anbefales det også AD-røntgen, dette gjøres samtidig som HD-røntgen.

Valpene er leveringsklare fra de er åtte uker. Vi forventer at dere følger opp med nødvendige vaksiner og helsesjekker.

 

Det er anbefalt å forsikre hunden sin. Våre hunder er forsikret i Agria og valpekjøpere vil få tilbud om å videreforsikre valpen.

 

Dersom hunden fra oss skal omplasseres skal vi kontaktes først. Vi hjelper gjerne til med å finne et nytt hjem til hunden.

 

Våre valpekull

 

De første to-tre ukene vil mor og valper få ro. Deretter flytter valpene til stua der de blir daglig håndtert og sosialisert av oss og besøkende. Det er viktig for oss at valpene er trygge, sosiale og nysgjerrige når de drar til sine hjem, samt at de er vant til både store og små. Valpene fra oss vil være godt rustet for møte med den store verden når de drar til sine nye hjem.

 

Dette leveres med valpene

 

Alle valpene fra oss vil være registrert i Norsk Kennel Klub. De leveres vaksinert, chippet, med helseattest og pass. Valpene har fått ormekur ved 2, 4, 6 og 8 uker. Vi har klipt klørne på valpene jevnlig, og vi er behjelpelig med å lære bort hvordan dette gjøres. De vil få med seg det fôret de har fått her, samt et lite teppe og en leke. Dere vil få et hefte med informasjon om fôr, stell, sosialisering, om rasen mm.

 

Valpene fra oss oppfyller Norsk Lapphundklubb og Norsk Kennel Klub sine retningslinjer for avl. Kombinasjonen vil alltid være nøye planlagt.

 

Vi ønsker å gi valpekjøperne våre best mulig oppfølging og opplæring i det dere måtte trenge/ønske hjelp til. Ikke nøl med å ta kontakt, vi hjelper gledelig.

Hjemmeside.jpg
Hjemmeside 2.jpg
bottom of page